GINTAUTAS ZUIKAITIS (1963 06 01 – 2015 11 01)

Lapkričio 1-ąją netekome Ginto. Visada besišypsančio, pozityviai nusiteikusio ir pilno idėjų. Vieno geriausių, įdomiausių ir talentingiausių Lietuvos virtuvės šefų bei virėjų. Žmogaus, kuris prisidėjo prie nepriklausomos Lietuvos gastronomijos istorijos. To, kuriam rūpėjo restoranų verslas bei jo ateitis ir kuris būrė maisto gaminimo entuziastus draugėn.

Gintas savo profesinį kelią pradėjo Sverdlovske (Rusija), čia baigė kulinarijos technikumą, dirbo karinės įmonės pavyzdinėje valgykloje. 1986 m. grįžo į Lietuvą ir įsikūrė Klaipėdoje.Pradėjęs dirbti paprastu virėju, netrukus kilo karjeros laiptais ir galiausiai tapo virtuvės šefu. O dar po kelerių metų įkūrė savo restoranus.

Per daugiau nei 30 karjeros metų Gintas sukūrė per 5000 patiekalų receptų, užaugino ne vieną Lietuvos virtuvės šefą. Jo preciziškumas, punktualumas ir sąžiningas požiūris į darbą buvo vertinami geriausiuose Lietuvos restoranuose ir užsienyje.

Jam visuomet rūpėjo restoranų verslo ateitis, todėl skatino jaunąją kartą mokytis ir siekti aukščiausios kokybės. Jis prisidėjo, kad 2000 m. būtų įkurta Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA), bei tapo pirmuoju jos prezidentu. Kartu su asociacija surengė pirmuosius Lietuvos grilio čempionatus.

O po ketverių metų Ginto iniciatyva įkurta Nacionalinė grilio ir barbekiu asociacija (vėliau pervadinta į Lietuvos barbekiu kepėjų asociaciją), subūrusi draugėn maisto gaminimo ant ugnies entuziastus. Pirmaisiais metais jis vadovavo asociacijai. Nors, tiesą pasakius, ir vėliau jis liko neoficialiu jos vadovu bei įkvėpėju.

Viename iš interviu Gintas sakė: „Gamindamas visada ragauju maistą. Ragaukite ir jūs“. Jis ragavo ne tik maistą, bet ir gyvenimą. Godžiai, kokybiškai ir atsidavusiai. Ir tuo užkrėsdavo aplinkinius.

Gintautas Zuikaitis pašarvotas Lėbartų šarvojimo salėje (Lanko 3A, Klaipėda). Laidotuvės vyks lapkričio 3 d. 14 val. Lėbartų kapinėse.

1

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *