10-ojo Lietuvos grilio kepėjų čempionate išrinktas geriausias kapitonas

Jubiliejiniame čempionate tradiciškai buvo renkamas ir geriausias kapitonas. Teisėjams komandų lyderiai turėjo pateikti savo firminį patiekalą, pagamintą grilyje. Jų neribojo jokios, išskyrus laiką, taisyklės – tai yra, jie laisvai galėjo rinktis produktus, prieskonius ir pan. Reikia pasidžiaugti, kad šiemet kapitonai buvo itin išradingi, ypač – patiekdami patiekalus teisėjų komisijai. Vieni pasitelkė ugnies žonglierius, antri įspūdingai pristatė, o štai, pavyzdžiui, „Baikerių barža“ firmines kapitono ausytes triukšmingai pristatė dviem motociklais.

Geriausiu čempionato kapitonu tapo Nerijus Ižganaitis, atstovaujantis „Borjomi Grill Team“. Jis teisėjus nustebino grilyje kepta antienos krūtinėle su karamelizuotais burokėliais, ant ugnies keptais kukurūzais bei firminiu raudonojo vyno ir čiobrelių padažu.

Antrąją vietą užėmė Otilija Jasinevičiūtė iš komandos „Grill Claw“, teisėjų vertinimui pateikusi 12 valandų marinuotą jamaikietišką kiaulieną („jerky pork“) su burbono glazūra, keptomis paprikomis ir česnakine duona.

Simonas Bieliajevas, komandos „Barbekiu meisteriai“ kapitonas, grilyje ant obels drožlių išrūkė didžiulį ekologišką šamą. Jį pateikė su parūkytomis karamelizuotomis šakninėmis daržovėmis, pagardintomis šviežiais čiobreliais. Už tai jį teisėjai įvertino trečiąja vieta.

kapitono rez

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *